Кулінарія

Печиво взбивное з 3 простих інгредієнтів

Дуже легке в приготуванні печиво з 3 простих продуктів, які завжди є на кухні. Тісто замішую буквально за 10 хвилин і близько 20 хвилин йде на запікання. Печиво виходить дуже ніжне, м’яке посередині і хрустке по краях. Назва взбивное йде від способу приготування.

Порції 17 шт.

Час підготовки 10 хвилин Час приготування 15-20 хвилин

Інгредієнти

  • 3 шт. курячі яйця (великі)
  • 1/2 склянки цукор
  • 1/2 склянки борошно

Інструкції

1. У яєць білки відділяємо від жовтків. Білки виливаємо в миску. Яйця повинні бути з холодильника.

2. Збиваємо білки міксером, поки не утворюється густа піна.

3. Потім порціями засипаємо цукор (1/2 склянки об’ємом 250 мл) і продовжуємо збивати, поки суміш не стане пишною і густий. Порціями додаємо борошно.

4. Разом з борошном можна додати ванілін, корицю або какао-порошок (я додала трохи ваніліну 0,5 г). Продовжуємо недовго збивати і отримуємо густувате тісто.

5. Однією столовою ложкою захоплюємо тісто, а другий зчищаємо тісто на дно форми. Тісто трохи розпливається. Так формуємо печиво, виходить 17 штук (у мене 2 форми). Відправляємо в духовку при 200 градусах на 15-20 хвилин.

6. Як тільки печиво збільшиться в об’ємі і стане світло-коричневого кольору, виймаємо форму. Даємо трохи охолонути у формі, а потім піддягаємо лопаткою.

7. Готове взбивное печиво перекладаємо на тарілку і відразу подаємо на стіл. Воно виходить дуже м’яке посередині і хрустке по краях. І смак, і аромат у нього прекрасні.